Vodafone îşi asumă rolul de trendsetter în zona Eco şi lansează cartele SIM ecologice . Acestea au dimensiuni reduse la jumătate faţă de cartelele standard şi sunt realizate din plastic reciclat. Prin dimensiuni reduse, ne referim aici la suportul din plastic în care sosesc, nu la cartela SIM în sine.
Aceste noi tipuri de cartele le vor înlocui progresiv pe cele SIM existente, fabricate din plastic nou. Vor debuta în toate cele 12 ţări din Europa în care Vodafone derulează operaţiuni, dar şi în Egipt, Turcia şi Africa de Sud. Eco-SIM-urile vor deveni disponibile în România din 2022 . Motivul pentru lansarea acestor SIM-uri este evident: reducerea cantităţii de deşeuri din plastic . Iniţiativa ar urma să scadă cantitatea de plastic pentru SIM-uri cu aproximativ 340 de tone pe an, echivalentul a 1760 de tone de CO2e.
Introducerea Eco-SIM-urilor asigură reducerea necesarului de plastic nou pentru producţia de SIM-uri cu alte 320 de tone anual, scăzând producţia de CO2e cu 1280 de tone. Vodafone oferă şi alternativa eSIM , cartele digitale, care sunt suportate pe tot mai multe dispozitive. Din 2020 Vodafone a eliminat tot plasticul nenecesar şi obiectele din plastic de unică folosinţă din birourile şi magazinele sale, a retras din utilizare pungile de plastic şi a eliminat sau restricţionat utilizarea materialelor promoţionale din plastic.
În noiembrie 2020 operatorul îşi lua un angajament de limitare a emisiilor de carbon până în 2030, aprobat prin iniţiativa Science-Based Target pentru limitarea încălzirii globale la 1.5 grade Celsius. Astfel, până în 2030 Vodafone va elimina toate emisiile de carbon din activităţile proprii şi din energia achiziţionată şi utilizată (Scope 1 şi 2). Până în 2030 va reduce la jumătate emisiile de carbon din sursele Scope 3, inclusiv companiile mixte, iar până în 2040 va elimina complet emisiile Scope 3.
Compania foloseşte energie din surse regenerabile, iar operaţiunile din Europa, inclusiv reţelele fixe şi mobile, centrele de date sunt 100% alimentate cu energie de acest tip. Vodafone s-a angajat să refolosească, revândă sau să recicleze 100% din deşeurile reţelei companiei până în 2025.
Leave a Comment