Finalul acestei zile de 19 octombrie ne aduce și lansarea seriei de telefoane Pixel 6 de la Google. După o mulțime de scăpări și chiar o semi-prezentare din partea companiei cu câteva săptămâni în urmă, cele două smartphone-uri sunt acum dezvăluite complet și pregătite să ajungă în mâinie utilizatorilor. În acest articol ne vom ocupa de versiunea “ Vanilla ” și anume Pixel 6 , varianta Pro fiind păstrată pentru un articol separat. Toate detaliile despre noul „flagship de buget” se află în rândurile de mai jos.
Design și display
Din punct de vedere al design-ului, atât Pixel 6 , cât și Pixel 6 Pro au multe aspecte în comun. Totuși, vorbim despre un telefon puțin mai compact în acest caz, el măsurând 158.6 x 74.8 mm. Cântărește 207 grame și măsoară 8.9 mm în talie. În spate se află un setup de camere dual de această dată, camera periscopică fiind dedicată variantei Pro. Telefonul este disponibil în trei nuanțe foarte atractive denumite Stormy Black, Sorta Seafoam și Kinda Coral . În spate se află sticlă Gorilla Glass 6, rama este fabricată din aluminiu, iar telefonul beneficiază de protecție la apă și praf în regim IP68.
Display-ul lui Pixel 6 măsoară 6.4 inch în diagonală și este plat. Este vorba despre un panou OLED de 6.4 inch în diagonală, cu rezoluție Full HD+, densitatea a pixelilor de 411 ppi și refresh rate de 90Hz . Acest ecran este protejat de Corning Gorilla Glass Victus, aduce un contrast de peste 1,000.000:1 și suportă HDR. Avem și Always-on display, dar și suport pentru funcția At a Glance. Camera selfie este integrată în decupaj bulină și amplasată central, în partea superioară.
Hardware
La interiorul lui Pixel 6 se ascunde un nou procesor dezvoltat chiar de către Google - Tensor . Este un cipset octa-core la care compania a lucrat mult timp, ce reușește să controleze o mulțime de procese pe baza machine learning, AI și ML.
Pe lângă acest CPU, Pixel 6 primește și un coprocesor denumit Titan M2 pentru securitate. Apropo, Tensor funcționează și ca ISP, având un rol important în post-procesarea fotografiilor. Tot la interiorul telefonului regăsim și 8 GB de memorie RAM LPDDR5, dar și 128 GB sau 256 GB de stocare UFS 3.1.
Specificații Google Pixel 6
Display: 6.4 inch, OLED, 90Hz, HDR10+
Procesor: Google Tensor
Configurații: 8 GB RAM + 128/256 GB stocare
Cameră selfie: 8 MP
Cameră spate: 50 MP (wide) + 12 MP (ultrawide) cu OIS și LDAF
Conectivitate: 5G/4G, Wi-Fi 6E, USB-C, Bluetooth 5.2
Altele: scanner de amprente sub display, difuzoare stereo, certificare IP68
Baterie: 4614 mAh, încărcare rapidă la 30W, încărcare wireless, încărcare wireless inversă
Dimensiuni: 158.6 x 74.8 x 8.9 mm, 207 grame
Cameră foto
Față de varianta Pro, Pixel 6 vine cu un setup dual în partea din spate, iar camera selfie are 8 MP. Camera frontală are o deschidere f/2.0 și permite accesarea unui câmp vizual de 84 de grade. În spate, regăsim un senzor principal de 50 MP cu tehnologie Octa PD Quad Bayer care împarte 4 pixeli într-unul singur și are deschidere f/1.85. I se alătură un senzor de 12 MP Ultrawide cu deschidere f/2.2 ce permite accesarea unui câmp vizual generos, de 114 grade.
Camera ultrawide vine cu Lens correction. Datorită procesorului Tensor aflat la interior, Pixel 6 va folosi atât senzorul principal, cât și cel ultrawide pentru captură. Cele două imagini sunt apoi contopite, iar rezultatele ar fi spectaculoase. Există multă post-procesare aici, iar zoom-ul digital ajunge până la 7X.
Camera frontală poate filma doar la calitate 1080p, 30 FPS, însă camera din spate filmează la calitate 4K în 30 sau 60 FPS . Avem și slow-motion până la 240 FPS, Timelapse 4K cu stabilizare, astrophotography și funcție Cinematic Pan. Filmează în formatele HEVC (H.265) și AVC (H.264) și există și un mod pentru reducerea zgomotului produs de vânt.
Baterie și altele
Tot la interiorul lui Pixel 6 regăsim și o baterie de 4614 mAh . Alimentarea se realizează la 30W, iar potrivit companiei, telefonul ajunge de la 0 la 50% în doar 30 de minute.
În acest an încărcătorul nu se află în cutie și va trebui achiziționat separat unul cu tehnologia USB-PD 3.0 pentru alimentare rapidă. Avem totuși și încărcare wireless rapidă, dar și alimentare inversă prin funcția Battery Share.
La baza telefonului regăsim un port USB-C 3.1, iar smartphone-ul are difuzoare stereo și 3 microfoane. Pe partea de conectivitate primim Wi-Fi 6E , conectivitate Dual-SIM 5G, senzor pentru amprentă amplasat sub display și Bluetooth 5.2. Avem aici și GPS și NFC.
Noul Google Pixel 6 este și primul terminal ce vine cu Android 12 din fabrică, asemeni variantei Pro. Această versiune a sistemului de operare pune mare accent pe personalizare și securitate. Aduce noi opțiuni Privacy, noi gesturi, toggle-uri, butoane, widget-uri, animații și teme. Despre Android 12 avem un articol complet, dedicat, chiar aici !
Preț și disponibilitate
Din păcate, Google Pixel 6 nu va sosi pe canal oficial în România, însă va fi disponibil în câteva țări din Europa. Prețul său este de 649 de euro în configurație cu 8 GB de RAM și 128 GB de stocare.
Leave a Comment